S pohádkou ke Krtečkově studánce

Do lesů Bruntálska se nastěhovaly pohádkové bytosti. Naučná stezka ke Krtečkově studánce, která se nachází u Města Albrechtice v severní části Slezska, nadchne nejen děti, ale i dospělé!

Stezka začíná na rozcestí mezi Městem Albrechtice, Piskořovem a Biskupicemi u kapličky a vede souběžně s modře značenou turistickou trasou, takže se na ní nikdo neztratí. Do Města Albrechtice jezdí vlak, a tak ke Krtečkovi můžou zamířit i ti, kteří nemají k dispozici vlastní dopravu.

Cestou na nejmenší návštěvníky i jejich rodiče čeká celá řada pohádkových postaviček - Dr. Voštěp, jelen Větroplach Smolíčka pacholíčka, trpaslíci, skřítek Měcháček, hejkal, Žabí princ, bludička, rytíř a konečně také Krteček u své studánky.

Trasa měří asi dva kilometry a zvládnou ji i maminky s kočárky. Má celkem 11 zastavení, na kterých se návštěvníci mohou těšit na spoustu záludných otázek a úkolů, ale také si třeba vyzkoušet vytvořit obličej z přírodních materiálů, hodit si šiškou na cíl nebo si zacvičit v přírodní posilovně.

Zastavení:

  1. Svačina u Dr. Voštěpa
  2. Krmelec jelena větroplacha
  3. Trpasličí lesní hrátky
  4. Království skřítka Mecháčka
  5. Vyhlídka u Hejkala
  6. U Křemenáče a Mochomůrky
  7. Tůňka žabího prince
  8. Na kamenném vršku
  9. Ztracený výhled na hrad Burkvíz
  10. Krtečkova studánka
  11. Zazvonil konec

Stezku uzavírá bludiště z klestí připomínající hnízdo a Krtečkova studánka kde si každý může nabrat na osvěžení vodu. Na samém konci zazvoní na zvonec.