Pohádkový výlet pro malé i velké děti

Hledáte-li místo plné aktivit a zážitků v přírodě, pak se vydejte do obce Panenská nedaleko Jemnice na Třebíčsku. Děti se tu setkají s pohádkovými bytostmi a prožijí kouzelná dobrodružství.

Pohádková cesta vede po lesních i asfaltových cestách a je dlouhá čtyři kilometry. Jedenácti zastaveními vás vede malé Človíče. Na každém zastavení najdete informační tabuli s lavičkou, soutěžní úkol a dřevěnou pohádkovou sochu postavy, která je součástí pohádkového příběhu.

Propagační materiály získají zájemci v turistickém centru v Jemnici nebo přímo na prvním zastavení. Pohádková stezka trvá kolem dvou hodin a je dostupná i pro rodiny s kočárky. Vstupné je zdarma a za vyplněnou brožuru získá každý drobnou odměnu.

Další aktivitou je Hastrmanova ekostezka u malého rybníčka na začátku pohádkové stezky. Jedná se o krátkou stezku kolem rybníka v délce 200 m. Stezku tvoří celkem 9 zastavení s ekotematikou, zakončená je ekobludištěm.

Na nejvyšším vrcholu pohádkové stezky – Sedlo – najdete v nadmořské výšce 600 mnm Rozhlednu u sovy, která nabízí výhledy do širokého okolí.

Z posledního zastavení pohádkové stezky (Obrova bota) dojdete k Rozhledně pod lesem, kde mimo taktéž krásných výhledů na Pohádkovou Panenskou, můžete vidět i nově opravenou kapličku sv. Jakuba.

Více o Pohádkové Panenské se dozvíte na jejich webu