Jak zavlažovat golfový areál vyčištěnou odpadní vodou?

To bylo téma dnešního semináře, který pořádala Veolia a Prague City Golf (PCG) v areálu pražského golfového areálu ve Vinoři.

Za využitím recyklované vody v golfovém areálu v pražské Vinoři je mnohaletá práce velkého týmupod vedením Tomáše Rašky z Prague City Golf a Ondřeje Beneše ze skupiny Veolia. A právě tyto osobnosti stály za uspořádáním semináře k udržitelnému zavlažování recyklovanou vodou, který se uskutečnil 12. června 2024.

Úvodní prezentaci Recyklace odpadních vod je cestou pro udržitelnost se chopil za omluveného profesora Jiřího Wannera (VŠCHT, CzWA) Martin Srb (PVK, CzWA).

Jaký vliv mají závlahy a jsou základním prvkem adaptace zemědělské krajiny? To bylo téma příspěvku profesora Petra Skleničky z České zemědělské univerzity (ČZU).

Recyklaci vody by nebylo možné realizovat bez splnění legislativních požadavků. O možnostech nakládání s vodami dle zákona o vodách hovořil Vilém Žák ze SOVAK ČR.

Nahrazením pitné vody recyklovanou starost o vodu v golfovém areálu nekončí. Jak zajistit, aby voda v jezírkách byla průzračná? O Lake restoration mluvil Filip Červenka a Vladimír Klouček z firmy Kemira.

Kolik vody je třeba pro zavlažování golfového areálu? V řadě případů výrazně méně než je obvyklý standard. Na možnosti snížení množství zálivky pomocí smart systémů upozornil Vojtěch Malina z úspěšného start-upu CleverFarm.