Nadační fond Veolia podpořil dvacet dobrovolnických projektů zaměstnanců PVK

V letošním ročníku získalo dvacet zaměstnanců PVK na své projekty částku 685 tisíc korun.

„Děkuji všem kolegům, kteří ve svém volném čase pomáhají. V této uspěchané době se jedná o obdivuhodný počin. Jsem rád, že jejich činnost prostřednictvím Nadačního fondu Veolia můžeme podpořit,“ zdůraznil generální ředitel společnosti Petr Mrkos.

Finanční prostředky zamíří na podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže, na různé environmentální projekty, přímou pomoc dětem s handicapem nebo těžkým životním osudem. Peníze ale putují i na podporu včelstev nebo pejsků, kteří byli týráni. MiNiGRANTY – tento unikátní program – mají za cíl motivovat zaměstnance rozvíjet projekty orientované na sociální oblast, volnočasové a výchovné aktivity, podporovat komunitní život, sport, kulturu či ochranu životního prostředí.

„Program MiNiGRANTY patří ke klíčovým programům Nadačního fondu Veolia. Jeho základem je spolupráce mezi nadačním fondem, společnostmi skupiny Veolia a jejich zaměstnanci. Jde o příklad společenské odpovědnosti všech zúčastněných,“ řekla Vendula Valentová, ředitelka Nadačního fondu Veolia.

„Je vidět, že lidé, kteří pomáhají, mají oči otevřené. Ví, co je v životě důležité, a tam také dokáží svou energii směřovat. Za to vám ještě jednou děkuji a držím palce, ať se vaše projekty daří,“ doplnil při předání Minigrantů Petr Mrkos.

„Miki je syn mých kamarádů z vysoké školy. Je to nadějný biatlonista, který byl vybraný mezi dorosteneckou elitu, a doufám, že ho jednou uvidíme i na olympiádě. Má skvělého trenéra, který děti dokáže udržet u vrcholového sportu i v pubertě. Sport mu částečně nahrazuje i rodinu. Maminka mu zemřela, když mu byly 3 roky, a tatínek 10 let po té. Zůstal pak se sestrou žít u své tety. Dnes je mu 15 let a studuje na víceletém gymnáziu. Minigrant použijme na nákup sportovního vybavení, které Miki pro biatlon potřebuje,“ přibližuje jeden z příběhů, který byl v rámci Minigrantů podpořen, Jana Lavrenčíková Myšková. Právě ona o Minigrant pro Mikiho požádala a již podruhé uspěla.

„Chtěla bych také velmi poděkovat nadaci za jedinečný koncept Minigrantů, který zapojuje zaměstnance. Je super že se tady můžeme společně sejít. Občas mám pocit, že svět jde do záhuby, a tak je skvělé vidět, že jsou lidi, kteří se nebojí pomoct a nabídnou ji dál,“ zmínila v rámci předávání Jana Lavrenčíková Myšková.

Letos Nadační fond Veolia v rámci celé skupiny Veolia přispěl na 140 projektů částkou 4 782 000 korun. Za 17 let existence programu MiNiGRANTY fond podpořil už 2 106 projektů. Pomoc dosáhla už téměř 60 miliónů korun.