Jak snížit teploty nejen ve městech?

Mlžítko jsou skvělý způsob, jak se osvěžit v parním letním dnu. Známe je z parků, náměstí, ale můžete si je pořídit i domů na zahradu.

Nová mlžítka se v polovině srpna objeví na turisticky zajímavých místech v centru Prahy. Bude jich deset. První už funguje na Staroměstském náměstí naproti kostelu sv. Mikuláše. Mlžítka patří k jednomu z mnoha opatření, která mají pomoci ochladit v tropických dnech rozpálené město. V jednotlivých pražských městských částech jich instalují Pražské vodovody a kanalizace. Mlhoviště se mohou stát i součástí uměleckých děl. Příkladem je vějíř Žofie Chotkové - plastika, která byla odhalena v červnu před Píseckou bránou v Praze 6.

Přerovská radnice zase kvůli současným vedrům pořídila do centra města dvě mlžné brány. Osvěžovat se pod nimi mohou lidé na náměstí TGM. Obě brány jsou umístěny pod bezpečnostními kamerami. Mlžný průchod instalovalo město ve svém centru.

Mlžnou bránu používají i v Uherském Hradišti. Stejně jako v minulých letech ji nainstalovali na Masarykově náměstí.

Nerezové mlžící sprchy (mlžítka) jsou moderním trendem i ve vybavení dětských hřišť a herních ploch. V parních letních dnech spolehlivě osvěží vaše děti. Na zahradách se pak nejčastěji setkáte s nerezovou mlžící květinou.

Aktuální nabídku e-shopů s mlžící květinou najdete zde.