Tip na dárek: H2O a pastýřové snů

Právě vyšlo už třetí pokračování úspěšné dobrodružné sci-fi pro děti a mládež s názvem H2O a pastýřové snů z dílny autorské dvojice spisovatele Petra Stančíka a ilustrátorky Galiny Miklínové.

Jak příběh tří dobrých kamarádů pokračuje?

Šermíř Hugo, vynálezce Hubert a umělkyně Ofélie tentokrát řeší záhadu epidemie lidí, civějících do skříněk, luští poselství ukryté ve snech a bojuje proti piklům šíleného profesora Hermenegilda Vulpese. Důležitou roli v napínavém příběhu hraje vysoušeč vlasů vyzařující zmenšovací paprsek a létající dodávka z vlnitého plechu Citroën Type H. 



Úvodní díl série H2O a tajná vodní mise získal prestižní cenu Zlatá stuha 2018za nejlepší beletrii pro děti. Zlatá stuha je jedinou cenou v Česku zaměřenou výhradně na dětskou literaturu. Oceněné vybírá porota složená z předních spisovatelů, výtvarných umělců a vědeckých odborníků.

Křest knížky H2O a pastýřové snů proběhl v nově otevřeném R café v pražském Florentinu. I toto vydání knihy totiž opět významně podpořila skupina Veolia. R Cafe je nový sdílený prostor skupiny Veolia určený k pracovním schůzkám, k pořádání workshopů, školení, kreativních ateliérů, projekcím filmů apod. Koncept prostoru reflektuje udržitelnost v oblastech designu, technologie, konzumace i byznysu.

Všechny tři knihy úspěšné série můžete zakoupit za cenu 284 Kč také v nadačním e-shopu.

Zakoupením knihy přispějete 60 Kč do veřejné sbírky Nadačního fondu Veolia. Výtěžek sbírky poputuje na projekt vykupování cenných přírodních lokalit - mokřadů, který realizujeme společně s Českým svazem ochránců přírody.