Zimní čtení pro děti: 365 tučňáků

Dnes máme tip na zábavný a vtipný příběh pro celou rodinu. Představte si, že každý den dostanete ráno balíček a v něm tučňáka. 5 nebo 10 tučňáků se dá ještě zvládnout, ale 20, 30? Tady už přestává legrace. Jak se o tolik tučňáků postarat?

Kdo má rád tučňáky, užije si legraci. Kniha je totiž o tom, kolik tučňáků je už moc tučňáků. Nejprve jsou roztomilí, ale čím víc jich je, tím je rodinné nadšení menší. A kde se v téhle kreslené rodině ti tučňáci berou? Kdo ví... :-)

Prvního ledna zazvoní pošťák a přinese balík. Je v něm tučňák a záhadný dopis: "Jsem číslo 1, až budu mít hlad, dejte mi najíst." A tak to jde den co den…

Obrazová kniha výtvarnice Joëlle Jolivet a spisovatele Jeana-Luca Fromentala je nápaditým a navýsost vtipným vyprávěním o počítání, jedné rodině a 365 překvapeních.

Co udělat, když vám po domě capkají nejdřív desítky a pak stovky nezvaných hostů s oranžovými nožkami a v černobílém fráčku, místo mluvení kvakají, neustále se zavírají do koupelny a ke všemu bývají dost nervózní, když mají hlad? Jak uspořádat a uživit 4 x 15, 12 x 12 nebo 6 x 6 x 6 tučňáků, když je jich každý den o jednoho víc? Po pár měsících mamince docházejí zásoby, sestra má chuť na tučňáčí paštiku a tatínkovi se z toho neustálého přepočítávání motá hlava… Kdo je záhadný odesílatel živých balíčků a proč je vlastně posílá?

Neobyčejně legrační obrazový matematický příběh s ekologickou pointou.

Autorem knihy je Jean-Luc Fromental, francouzský spisovatel, scenárista a nakladatel. Nejprve pracoval jako redaktor, novinář, reklamní a televizní scenárista a organizátor kulturních festivalů, později především jako autor scénářů desítek animovaných filmů a seriálů. Úzce spolupracuje s nejlepšími francouzskými komiksovými kreslíři a ilustrátory různých generací. Právě na knize "365 tučňáků" spolupracoval s ilustrátorkou Joëlle Jolivet. Francouzská grafička a ilustrátorka vystudovala Uměleckoprůmyslovou školu Duperré v Paříži. Vytvořila celou řadu autorských knih, ilustrací ke knihám i do novin. Pracuje s linorytem jak v jeho syrové černobílé podobě, tak v několikabarevných soutiscích či ručně kolorovaných tiscích.

Knihu 365 tučňáků naleznete zde