Nenechte si ujít: Seminář a Noc vědců v pátek na VŠCHT v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT) připravila na pátek den plný přednášek o změnách klimatu i atraktivní program pro děti a studenty v rámci Noci vědců.

Odpoledne seminář

Ústav technologie vody a prostředí slaví 70. výročí svého založení a u této příležitosti zve všechny fanoušky životního prostředí a vodohospodářství na seminář „Vodní hospodářství pod tlakem globální změny klimatu„. Zajímavé přednášky a diskuze na vás čekají v areálu VŠCHT Praha (budova B) již tento pátek 6.10. od 14 do 17 hodin.

Z programu doporučujeme například:

– v 15:25 hod přednášku prof. Ing. Jan Bartáčka, Ph.D. z Ústavu technologie vody a prostředí VŠCHT Praha „Jak může přispět akademická sféra: Současné aktivity Ústavu technologie vody a prostředí ve výzkumu, vzdělávání a v aplikacích“

– v 16:35 hod prezentaci Obchodního a technického ředitele pro oblast vody Veolia Česká republika Ing. Ondřeje Beneše, Ph.D., MBA, LL.M. „Potřeby a očekávání průmyslových partnerů od vzdělávání a výzkumu v oblasti vodního hospodářství“

Adresa: VŠCHT, budova B, Technická 3, Praha 6 – Dejvice

Večer Noc vědců

Po odpoledních přednáškách určitě nepospíchejte hned domů. Program v Dejvicích pokračuje „Nocí vědců“, která moderní formou prezentuje kouzla a tajemství studia chemie a obecně technických věd.

VŠCHT Praha připravila pět prohlídkových okruhů a ukázkami, kterým porozumí i „nechemici“. Čekají na vás ukázky chemických pokusů, tvořivé dílničky pro nejmenší, workshopy a soutěže.

Na webových stránkách celostátní akce Noci vědců najdete v sekci VŠCHT Praha veškeré informace k registracím, on-line infografiky, podklady k soutěži i vystřihovánky.

Noc vědců probíhá ve stejný den i na dalších vysokých školách – např. ČVUT Praha, ČZU Praha, TU Liberec, či VŠB Ostrava. Více na www.nocvedcu.cz