Už jste viděli Padák?

Padák najdete v příbramském lesoparku. Naučná stezka s jedenácti zastaveními kromě krásné procházky také přibližuje funkce krajiny a lesa v ekosystému.

Lesopark Padák se rozkládá v těsném sousedství Fialova rybníka a rekreačního areálu Nový rybník. Lesoparkem prochází naučná stezka, která je dlouhá necelé 3 km a je ideální pro rodiny s dětmi.

Prostřednictvím informačních tabulí se seznámíte s přírodními ději, jako jsou fotosyntéza, vodní režim, vady dřeva, určování letokruhů, poznávání listnaných a jehličnatých dřevin, s potravním řetězcem a dalšími zajímavostmi. A také zjistíte, jak se lesníci o les starají v jednotlivých měsících roku.

Na stezce jsou umístěny také hrací a poznávací prvky. Děti si mohou vyzkoušet určování jehličnatých a listnatých dřevin na řezu dřeva, tipovat stáři dřevin podle počtu letokruhů nebo mohou prozkoumat pískoviště se stopami lesní zvěře. Je tam také pískové doskočiště a tabule na prohazování šišek.

Naučná stezka v lesoparku začíná nedaleko Fialova rybníka. Odtud je to jen několik set metrů k Novému rybníku. Tam se s dětmi můžete v létě vykoupat. Je tu Rákosníčkovo hřiště, dětské vodní hřiště, lanové centrum, pétanque, minigolf, skatepark, minigolf a další aktivity.