UPCYKLACE - Nový život starých věcí

Máme pro vás další tip na zajímavé a inspirativní čtení. V této knize naleznete více než 100 praktických nápadů, jak upcyklovat pro začátečníky i pokročilé.

Zatímco s pojmem recyklace se setkal snad každý z nás a jeho definice není žádnou záhadou, upcycling je pro běžného spotřebitele stále málo známý pojem. Často označovaná jako vyšší forma recyklace, jde o zpracování druhotných surovin tak, že výsledkem tohoto procesu je vznik věcí s hodnotou vyšší, než je hodnota původních materiálů.

Oblečení a další textil patří k věcem, které se celosvětově vyrábějí nejčastěji, ale také se nejčastěji vyhazují, obvykle jen minimálně použité, nebo dokonce zcela nenošené. Přitom právě textilní látky jsou neuvěřitelně variabilní, lze je upravovat a díky tomu většinou dál využívat.

V knize najdete návody, se kterými můžete proměnit roztrhané, špinavé nebo prostě jen odložené kousky ze šatníku a domácnosti v něco nového, místo toho, aby putovaly do koše. Podaří se to jak začátečníkům, tak i pokročilým, protože kniha obsahuje jednoduché, ale osvědčené techniky a ty nejdůležitější základní stehy.

Autorem knihy je berlínský portál Smarticular.net, který od roku 2014 zveřejňuje návody a tipy na jednoduchý a udržitelný život. Neustále představují nová řešení, recepty a alternativy, díky kterým může být život o něco jednodušší a ekologičtější.

Zdroj: knihykazda.cz