Mrazivá show v létě? Proč ne!

Přicházíme s bezva tipem, kde se pobaví celá rodina. Zábavní vědecký park VIDA! je otevřený každý den a najdete ho u brněnského výstaviště. Nabídka letních programů je veliká a jedním z nich je i "Led nad zlato".

Užijte si mrazivou show plnou pokusů s ledem, vodou a párou...přesně to jsou totiž tři skupenství jedné látky nezbytné pro život.

Led se ovšem pomalu z naší planety vytrácí a společně s ním mizí z pevniny i voda. Proč se tak děje a je možné tomu zabránit? Hrdinové VIDA! parku chtějí této záhadě přijít na kloub. Pomocí experimentů s vodou, suchým ledem, kapalným dusíkem a hydrostatickým tlakem vysvětlí, jak vzniká sníh, proč můžeme bruslit, co je to gejzír i jak dostáváme vodu do našich domácností a jak ji vracíme zpět do přírody.

  • Vstup je zdarma v rámci vstupu do expozice.
  • Show trvá přibližně 30 minut.
  • Představení se hraje třikrát denně v 11:00, 13:00 a 15:00. Přesné začátky show jsou vždy hlášeny rozhlasem.
  • Show se hraje ve venkovní expozici pouze za příznivého počasí. Pokud je venkovní expozice zavřená, místo science show proběhne v expozici demonstrace přírodních jevů.

Vstupné do zábavního vědeckého parku VIDA! v Brně pro jednu osobu je 230 Kč, pro dítě pak 130 Kč a nebo můžete využít rodinné vstupné za 570 Kč (2 dospělí a max. 3 děti), nebo za 430 Kč (1 dospělý a max. 3 děti).

Více informací naleznete na webu vida.cz

A než se do VIDA! parku vydáte, můžete se zatím podívat na ledové pokusy VIDA! science centra, které jsou ideální na vyzkoušení v horkých letních dnech... budou vám při nich totiž pěkně studit ruce :-)