Jak omezit plast v běžném životě?

Jestli patříte mezi ty, kteří se snaží zredukovat používaný plast, nebo to máte v plánu, pak by vás mohla zaujmout kniha "Lepší život bez plastů". Najdete v ní totiž více než 300 udržitelných alternativ a tipů, jak omezit používání plastových výrobků.

Miliony tun plastového odpadu, hromadící se v přírodě, patří k největším výzvám současnosti. Přitom se lze bez zdravotně závadného plastu nebo plastu s krátkou životností téměř vždy snadno obejít! V této knize jsou sepsána všechna důležitá fakta o plastu a problémech, které způsobuje, a spolu s nimi více než 300 návodů a nápadů na smysluplné omezení plastu během všedního dne.

Kniha je pro přehlednost rozdělena do 10 tématických kapitol. V každé pak najdete hned několik konkrétních nápadů a postupů, jak nahradit plast. Ještě, než se k těmto radám dostanete, můžete zjistit také pár informací z dějin plastů, jaké druhy existují, proč plast představuje problém, jak jde situace řešit a podobně.

Autory knihy je tým Smarticular.net - od roku 2014 zveřejňuje tento berlínský portál návody a tipy na jednoduchý a udržitelný život. Namísto pouhého poukazování na problémy, představuje denně nová řešení, recepty a alternativy, díky kterým může být život o něco jednodušší a ekologičtější. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří je sami zkoušejí a přinášejí své vlastní zkušenosti.

Knihu "Lepší život bez plastů" naleznete zde