Proč je naše planeta v ohrožení?

Máme pro vás a vaše děti další tip na zábavné a naučné video z pořadu Ty Brďo! od České televize. Tentokrát Brďo zjišťuje, jak člověk svým chováním ohrožuje životní prostředí.

Znečišťování ovzduší, velké skládky odpadu, používání umělých hnojiv a kácení pralesů...to vše má různé následky, jako je například vymírání různých druhů živočichů, oteplování planety a další. Poradí si s tím Brďo a jeho přátelé?

Ty Brďo! je encyklopedický pořad České televize pro děti předškolního věku. Vysílá se na stanici ČT:D pravidelně každé úterý, díly pak najdete i na webu ČT edu.

Pořadem provází řada animovaných postaviček, které si hrají na televizní soutěž. V hlavní roli je batole Brďo a jeho kamarád Dudlík. Brďo je zvídavé dítě, které chce vše vědět a vše si zkusit, prostě sympatický lumpík a Dudlík je takový "Brouk Pytlík" gumového světa – všechno zná, všechno ví, poví, i co neví!

Každý díl začíná tím, že se Brďo probudí v postýlce obklopen třemi vílami, které mu krátce představí probírané téma. Pak vstoupí do televizní soutěže, kde na něj čekají různé úkoly a kvízy.

Video naleznete na edu.ceskatelevize.cz