Inspirativní kniha: Poušť nebo ráj

Dnes přinášíme tip na další zajímavé a inspirativní čtení o životním prostředí. Tentokrát je to kniha experta na přírodní a přirozené zemědělství, Seppa Holzera. Ukazuje se, že jeho pojetí permakultury může vydatně pomoci s uzdravováním krajiny.

Sepp Holzer v knize sdílí svoje zkušenosti s tvorbou vodních nádrží na různých místech světa. Kniha "Poušť nebo ráj" obsahuje praktické návody od revitalizace ohrožených oblastí přes vytváření vodní krajiny a zdravého lesa až po samozásobování potravinami ve městech a nástin nového vzdělávání. Naleznete zde také spoustu zajímavých myšlenek, rady, nápady, návody a velké množství barených fotografií.

Autor se snaží knihou přivést nejen širokou čtenářskou obec, ale i odborníky k zamyšlení a ukázat jim, co všechno můžeme udělat, abychom spolupracovali s přírodou.

Za zmínku stojí i další autorova kniha "Zahrada k nakousnutí - Permakultura podle Seppa Holzera". Překlad obou knih rakouského horského farmáře Seppa Holzera je upravený pro české a moravské klimatické podmínky a doplněný o fotografie z jeho farmy Krameterhof, která se stala symbolem nového typu zahradničení.

Sepp Holzer je rakouský sedlák, spisovatel a mezinárodní poradce pro přírodní zemědělství. Pochází z tradiční rakouské katolické rodiny sedláků. V roce 1962 převzal horský statek svých rodičů Krameterhof, kde hospodaří permakulturním způsobem. Je autorem několika knih týkajících se ekologického zemědělství.

Knihu Poušť nebo ráj naleznete zde