I ty můžeš změnit svět!

Přinášíme opět tip na inspirativní čtení, tentokrát knihu s názvem "Už žádné plasty". Díky ní objevíte drobné změny s ohromným celkovým dopadem, které můžete zavést ve svém životě.

Oceány jsou kriticky znečištěné. Musíme je vyčistit a zastavit produkci plastů přímo u zdroje. Známe jednoduchý a účinný způsob, jak na to...

Autorem je Martin Dorey, který nechce nikomu z nás sahat do svědomí a najednou překopat naše dosavadní životy a být pomalu ze dne na den 100% eko a bio, ale snaží se nabádat k drobným změnám. Je zakladatelem #2minutesolution, což jsou 2minutové výzvy, které může aplikovat každý z nás. Ať už se jedná o změny týkající se nákupu nového oblečení, výměny kosmetiky či běžných domácích prací nebo nákupů potravin. Je jen na vás, jakou cestou se vydáte.

Autor v knize plasty nehaní, ale obecně se snaží vysvětlit, že jejich menší spotřeba je pro nás daleko lepší. Zmiňuje i velké korporace, které jsou často „dobrovolně“ slepé a hluché vzhledem k dosavadní situaci. Mnoho rad je často postaveno na statistikách a člověku tak dávají větší smysl a proto více motivují.

Knížku "Už žádné plasty" naleznete zde