Domácí pomerančová šťáva
Jak se připravuje pomerančová šťáva doma u Punčochářů? Zajímalo nás na Garden Food festivalu při rozhovoru s oblíbeným kuchařem. Honza byl tak hodný a recept nám později prozradil.
Potřebujeme:
- 2 kg pomerančů
- šťáva ze 4 kg citrónů
- 2 kg limet
- cukr podle chuti
- citrusový pektin
- kyselina askorbová
- mořská sůl
Postup:
- Citrusy oloupeme od kůry, kterou zasypeme cukrem a necháme odstát do druhého dne.
- Citrusy odšťavníme.
- Cukr smícháme s pektinem, kyselinu askorbonovou a spolu s kůrou vložíme do šťávy. Pořádně propereme, zcedíme, zahřejeme na 90° a odstavíme z plotýnky.
- Poté dochutíme cukrem, solí a čerstvou šťávou z citrónů a necháme odležet.
- Stáčíme do lahví, které jsou sanitovány.