Domácí pomerančová šťáva

Jak se připravuje pomerančová šťáva doma u Punčochářů? Zajímalo nás na Garden Food festivalu při rozhovoru s oblíbeným kuchařem. Honza byl tak hodný a recept nám později prozradil.

Potřebujeme:

  • 2 kg pomerančů
  • šťáva ze 4 kg citrónů
  • 2 kg limet
  • cukr podle chuti
  • citrusový pektin
  • kyselina askorbová
  • mořská sůl

Postup:

  1. Citrusy oloupeme od kůry, kterou zasypeme cukrem a necháme odstát do druhého dne.
  2. Citrusy odšťavníme.
  3. Cukr smícháme s pektinem, kyselinu askorbonovou a spolu s kůrou vložíme do šťávy. Pořádně propereme, zcedíme, zahřejeme na 90° a odstavíme z plotýnky.
  4. Poté dochutíme cukrem, solí a čerstvou šťávou z citrónů a necháme odležet.
  5. Stáčíme do lahví, které jsou sanitovány.