Zelená (se) Země: O přírodě, ekologii a tak

Co je to ta změna klimatu, o které se pořád mluví? Co ji způsobuje a proč je nebezpečná? Nejen na tyto otázky se dozvíte odpovědi v komiksovém průvodci, který vás zábavnou formou seznámí s přírodou kolem nás a ukáže, jak ji my lidé ovlivňujeme.

Vypravte se na fascinující cestu do deštného pralesa, průmyslového města i pod mořskou hladinu za rostlinami a zvířaty. Novinář Ole a kreslířka Jenny provádějí různými ekologickými tématy pomocí komiksů. Ty se věnují jednotlivým tématům, která jsou vždy i stručně shrnutá v textu. Nevyhýbají se náročným otázkám spjatým s politikou, zabíhají do podrobností citového života zvířat, věnují se jedovatým látkám a mnoha dalším tématům.

Komiksový průvodce s erudicí a vtipem seznamuje malé i velké s přírodou kolem nás a názorně představuje nejpalčivější problémy spjaté s životním prostředím a srozumitelně vysvětluje, co znamenají pojmy jako globální oteplování, skleníkové plyny nebo obnovitelné zdroje. V neposlední řadě pak napovídá, jak se k přírodě a naší planetě chovat zodpovědně.

V knize nechybí vysvětlení složitějších pojmů, kvízové otázky a různorodé úkoly. Vydání knihy podpořila Nadace norské literatury v zahraničí NORLA.

Knihu naleznete zde