VIDA! After dark: Ocean

Letní večer pro dospělé ve VIDA! dovolí sáhnout si na dno vodních světů. Součástí večera jsou již tradičně originální míchané nápoje, hudba a vědecký fotokoutek.

Přijďte ve čtvrtek 8. 6. 2023 od 19:00 prozkoumat čím jsou si světové oceány vzájemně exkluzivní a jaký je jich přínos pro globální klima.

Uvidíte, jak rychle jsme jako lidé schopní ničit ekosystémy nejen korálových útesů. Kromě environmentálního rozměru se na oceán podíváte i z veselejší perspektivy. A užijete si také Chytrý kvíz!

Sáhněte si na dno

S instruktorem potápění Petrem Kroumanem z organizace Trygon připravuje VIDA! přednášku o vývoji přístrojového potápění v ČR. Připomenete si také nejvýznamnější mořeplavce, zjistíte, jaké měly jejich objevy vliv na současný svět a prozkoumáte i podmořskou archeologii. Hravější návštěvníci si mohou vyrobit holografickou medúzu, k jejíž oživení využijí svůj mobilní telefon.

Poslední útes 3D

Těšte se také na promítání 3D filmu Poslední útes. V dechberoucím snímku, který sesbíral mnohá ocenění na filmových festivalech, prozkoumáte mořské dno, jehož obyvatele budete mít takřka na dosah ruky.

Hravá expozice

Vedle tematického programu si užijete i našich 180 hravých exponátů. Za pěkného počasí otevřeme i osvětlenou venkovní expozici s unikátním výhledem na historické pavilony brněnského výstaviště.

Vstupné: 120 Kč, akce pro dospělé (18+)

Více informací naleznete na vida.cz