V kalifornských lázních s ledovou vodou vědí, jak prolomit ledy na prvním rande

Kaliforňané nehledají lásku jen na obvyklých místech, jako jsou bar nebo pláž, ale třeba také v lázních s ledovou vodou v přímořském městě Santa Monica u Los Angeles.

V lázních se totiž pořádají seznamovací akce pro nezadané, kterým se říká Icebreakers (Prolamování ledů), uvedla agentura Reuters, podle níž nehrozí, že ve vodě o teplotě blížící se nule by vázla konverzace.

Po úvodní meditaci a poslechu hudby se účastníci rozdělují náhodně do dvojic. Pár se pak společně noří do bazénku s vodou o teplotě tři stupně Celsia. Zaměstnanci centra je přitom vybavují voděodolnými kartičkami s otázkami jako "Co pro tebe znamená láska?", o nichž mají dvojice během tří minut v bazénku diskutovat.

Tyto seznamovací akce nedávno odstartovala firma IcePass, která se zaměřuje na saunování a otužování. Do 19. prosince uspořádala zatím tři koupání v ledové vodě spojené se seznamováním. Každého z nich se zúčastnilo zhruba 30 až 40 lidí. Sedm párů šlo na druhé rande a tři páry zůstaly spolu, komentoval výsledky seznamovací metody spoluzakladatel společnosti Kyle Cassidy.