Putování za vodou: Unikátní knižní průvodce za vodními dobrodružstvími

Přemýšlíte, kam vyrazit na výlet? Pak vás jistě zaujme nový knižní průvodce, který vás na zhruba 200 stranách zavede na devadesát výletů podél vodních toků, výprav k přehradám, rybníkům nebo dalším zajímavým místům spojeným s vodou.

Tipy na výlety

Publikace představuje místa veřejně známá a hojně navštěvovaná, ale také ta utajená zrakům a krokům většího počtu lidí. Je vybavena bohatou fotodokumentací, jednotlivé výlety jsou vybaveny itinerářem s trasami formou QR kódů využívajících turistickou variantu aplikace www.mapy.cz.

Čtenáři mají záruku zasvěceného a poutavého ztvárnění vycházejícího z toho, že všechna místa autor Marek Sibrt osobně navštívil, v poklidu se jimi prošel, nebo je naopak musel překonat s vyšší mírou adrenalinu například lezením po skalách nad korytem řeky, případně lezením přes překážky a broděním v rozvodněných tocích.

Objevujte krásná místa

Kniha ukazuje, že putování za vodou je dobrodružstvím. Kromě samotného vodního prvku autor často reflektuje příběhy, historii a reálie daného místa. Pokouší se zachytit jeho ducha a atmosféru. Cílem je zvednout ty, kteří v sobě cítí touhu objevovat krásná místa spojená jakýmkoliv způsobem s vodou, z pohodlí domova. Přesvědčit je, že by měli vyrazit je prozkoumat, protože je čeká řada nezapomenutelných zážitků a dojmů z míst, o jejichž existenci třeba ani neměli tušení. Ať již má jít o nenáročnou rodinnou procházku, nebo adrenalinový výlet na skalách nad vodním kaňonem.



Kniha je strukturována do kapitol dle jednotlivých krajů České republiky. Pozornost je věnována pouze místům a lokalitám, které měl autor sám možnost prozkoumat. Rozprostření je tedy geograficky nerovnoměrné podle zajímavosti daných míst a zážitků autora, s nimi spojených. Kniha reflektuje známá a turisticky navštěvovaná místa s těmi, která stojí poněkud stranou zájmu, ačkoliv nabízejí úchvatné a působivé zážitky. Upozorňuje na lokality, která jsou často stále ještě širší veřejnosti neznámá a zůstávají neobjevena.

„Různým regionům naší země je věnována rozdílná pozornost. Není v tom primární záměr. Prostě jsou popsána místa, která jsem měl možnost navštívit a přišlo mi zajímavé o nich podat zprávu a předložit je jako možnou variantu místa, které stojí za to navštívit. Doufám, že řada dalších mě v budoucnosti čeká a třeba najdou zhmotnění v pokračování. Plánů je mnoho, energie a času vždy méně,“ vysvětluje dodává Síbrt.

Autor dlouhodobě působí v komunikaci a médiích.Aktuálně pracuje jako manažer vnějších vztahů a mluvčí v nejvýznamnějších vodárenské společnosti v Moravskoslezském kraji – Severomoravských vodovodech a kanalizacích.
„Jsem přesvědčen, že kniha přinese těm, kteří ji otevřou radost, potěšení a bude jim inspirací k výletům. Voda a naše země si to zaslouží,“zavírá Síbrt.


Knihu lze objednávat na emailu putovanizavodou@seznam.cz za 329 korun včetně doručení.