Proč se lyže kloužou po sněhu?

Než se definitivně rozloučíme se zimou, máme pro vás a vaše děti další tip na zábavné a naučné video, kde se tentokrát společně dozvíte, k čemu nám vlastně slouží lyže. A věděli jste, že se dá lyžovat dokonce i v Africe?

Ty Brďo! je encyklopedický pořad České televize pro děti předškolního věku. Vysílá se na stanici ČT:D pravidelně každé úterý, díly pak najdete i na webu ČT edu.

Pořadem provází řada animovaných postaviček, které si hrají na televizní soutěž. V hlavní roli je batole Brďo a jeho kamarád Dudlík. Brďo je zvídavé dítě, které chce vše vědět a vše si zkusit, prostě sympatický lumpík a Dudlík je takový "Brouk Pytlík" gumového světa – všechno zná, všechno ví, poví, i co neví!

Každý díl začíná tím, že se Brďo probudí v postýlce obklopen třemi vílami, které mu krátce představí probírané téma. Pak vstoupí do televizní soutěže, kde na něj čekají různé úkoly a kvízy.

V tomto díle nám Brďo vysvětlí, k čemu nám vlastně lyže slouží. Víte vůbec, jak v minulosti lyže vznikaly? Proč se lyže kloužou po sněhu? Jak se máme o lyže správně starat, aby nám co nejlépe posloužily? Lidé používají lyže po celém světě, dokonce se dá lyžovat i v Africe! Zajímá vás více informací o lyžařských disciplínách? Jestli ano, tak si tenhle díl nenechte ujít!

Video naleznete na edu.ceskatelevize.cz