Pražské vodovody a kanalizace přijaly mimořádná opatření

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) kvůli bezpečnostním opatřením proti koronaviru zrušily všechny plánované výluky v dodávkách pitné vody a omezily provoz skladu.

Na neurčito byly odloženy plánované výluky v dodávkách pitné vody. "K tomu kroku jsme přistoupili kvůli zajištění maximální hygieny našich zákazníků," vysvětlil již dříve tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek. Výluky byly prozatím zrušeny v termínu od 17. března do 1. dubna.

Standardní provoz skladu vodoměrů a hydrantových nástavců je až do odvolání přerušen. Od tohoto týdne, tj. 13 týdne, bude sklad v provozu pouze ve středu, a to od 8 do 11 hodin. Bude zajišťovat příjem a výdej vodoměrů a hydrantových nástavců, které jsou pronajímány zákazníkům PVK. V jinou dobu nebude cizím osobám umožněn vstup do skladu. Výjimkou jsou pouze mimořádné požadavky související s nezbytným zajištěním provozu vodovodní sítě.

Kontaktní osoba: Karel Hartig, karel.hartig@pvk.cz, 606 718 079. Adresa: Ke Kablu 971, Praha 10.

Společnost také vzhledem k situaci šíření nemoci Covid-19 zprovoznila pro příjem žádostí o vyjádření k projektové dokumentaci pro potřeby dle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) v platném znění vyjadřovací portál. „Žadatel pomocí elektronického formuláře, který obsahuje 3 po sobě jdoucí části, vyplní žádost o vyjádření ke svému záměru a následně ji potvrdí přes zadanou e-mailovou adresu. Na tuto e-mailovou adresu budou zasílány i případné požadavky o doplnění nebo úpravu projektové dokumentace. Stanovisko PVK bude žadateli následně odesláno elektronickou formou,“ vysvětlil mluvčí.

Změny nastaly i v dalších službách, které firma poskytuje. Laboratoř PVK v Dykově ulici až do odvolání zastavila příjem vzorků pro analýzu vody ze soukromých studní. Do odvolání je zavřeno zákaznické centrum v Dykově ulici.

Všechny plánované výluky v dodávkách pitné vody, které by měly přímý vliv na zásobování, jsou odloženy na neurčito.

PVK zákazníkům doporučují:

  • ke kontaktu využívat zákaznické linky 840 111 112 nebo 601 274 274, mailovou adresu info@pvk.cz
  • sledovat webové stránky pvk.cz
  • aktivovat si službu SMS-INFO
  • využít rozšířených služeb vyjadřovacího portálu

Společnost Pražské vodovody a kanalizace, provozuje vodohospodářskou infrastrukturu hlavního města. Zabývá se výrobou a distribucí pitné vody a odváděním a čištěním odpadních vod. Zajišťuje výrobu vody pro 1,267 milionu obyvatel hlavního města a dalších asi 60.000 obyvatel Středočeského kraje.