Po Vltavě na šlapadlech

Počasí už začíná být ideální pro plavbu po Vltavě. Půjčte si třeba šlapadlo a relaxujte při krásném výhledu na historické centrum Prahy.

Na Slovanském ostrově to různými plavidly žije! Na většině míst mají k zapůjčení několik druhů šlapadel, kromě obyčejných i třeba ve tvaru autíček nebo labutí. Pro ty, kteří se místo šlapání raději ohánějí rukama, jsou k dispozici pramice. Jestli chcete vyloženě jen odpočívat, můžete si půjčit i motorová plavidla. A pro ty, kteří by chtěli zažít pořádnou romantiku, je možnost zapůjčení osvětlené pramice ( po 20.hodině ).

A kam v Praze na šlapadla?

Všechna plavidla startují ze Slovanského ostrova - Žofínu, vedle Národního divadla, odkud také vede na ostrov malý most. Na Starém Městě je další půjčovna lodiček a šlapadel u vody na Smetanově nábřeží pod Galerií Hollar. Mezi oblíbená přístaviště patří také Žluté lázně a Smíchov. Cena za půjčení plavidel se pohybuje od 200 Kč do 350 Kč za hodinu, záleží na přístavišti, denní době a typu lodi. Neplavcům a dětem jsou k dispozici plovací vesty a do plavidel, která pojmou jednoho až šest osob, je možné si vzít či zakoupit občerstvení.

Šlapadla si můžete půjčit hned na několika místech:

Slovanka (ostrov Žofín) 11-23 hod. šlapadla, loďky, noční plavba

S.P.L.A.V. (ostrov Žofín) 10-23 hod. šlapadla, loďky

U Kotvy (ostrov Žofín) 10-23 hod. šlapadla, loďky

Klub Lávka (Praha 1) 11-19 hod. šlapadla

Smetanovo nábřeží (Praha 1) 10-22 hod. šlapadla, loďky, výletní vor s grilem

O2 Žluté lázně (Praha 4) 9-24 hod. šlapadla, kajaky, čluny, paddle boardy

Císařská louka (Praha 5) 10-22 hod. šlapadla, loďky, výletní vor s grilem

Před plavbou na jakémkoliv plavidle obdržíte krátkou instruktáž. Je nutné držet se v místech ohraničených žlutými bójkami – tedy dál od splavů. Také je zakázáno přibližovat se na méně než 5 metrů ke břehu, protože by se loďky mohly na mělčině odřít. Standardní doba půjčení je 1 hodina, za tu stihnete i při pohodové pomalé jízdě objet například celý Střelecký ostrov a prohlédnout si Hradčany, Karlův most i Národní divadlo. Cestou potkáte spoustu dalších vozítek. Panuje tu pohodová atmosféra, kterou umocní několik barů a kaváren přímo u vody, kde můžete s lodičkou zastavit a dát si něco dobrého. Večerní vyjížďky mají také něco do sebe, uvidíte Prahu krásně osvětlenou, s magickým nádechem.