Dětská lesní naučná stezka Sedmihorky

Na této okružní stezce kolem přírodní rezervace Bažantník a Pilského rybníka se děti můžou těšit na 17 zastavení, kde jsou pro ně připraveny různé úkoly a hádanky.

Naučná stezka Sedmihorky je určena zejména pro dětské návštěvníky. Na každém zastavení je pro ně připraven nějaký úkol či hádanka. Děti si zde mohou například zahrát na dřevěný xylofon, zahrát si na zvířátka, obkreslit si listy stromů a další. Hravou formou tak děti i jejich rodiče získají základní informace nejen o lese v Českém ráji.

Stezka vede po modře a žlutě značené turistické trase, povětšinou po lesních cestách, a tak se na ní určitě nikdo neztratí. Kdo by se chtěl v oblasti zdržet déle, může zůstat třeba právě v kempu. V Sedmihorkách zastavuje vlak, a tak se sem snadno dostanou i ti, kteří nemají k dispozici vlastní dopravu: do kempu je to z železniční stanice jen něco málo přes kilometr.

K lesní dětské naučné stezce Sedmihorky byl vydán tištěný pracovní list, který si můžete zakoupit v recepci kempu Sedmihorky a v arboretu Bukovina v informačním středisku CHKO Český ráj.