Vyzkoušejte exotiku: Domácí limonády z liči a granátového jablka

Granátové jablko je výrazně aromatické ovoce se sladkokyselou chutí. Někdy je granátové jablko dokonce symbolem prvního hříchu - ve výtvarném umění stojí často Adam s Evou právě pod granátovníkem. Pojďme vyzkoušet, jak chutná tato vitamínová bomba. Aby byl kontrast dokonalý, srovnejme ji s jemně andělským liči.

Rychá limonáda z liči a rybízu

Recept:

  • perlivá/neperlivá voda
  • 100g čerstvého liči (pokud nemáte čerstvé, můžete použít i kompotované
  • rybíz na dozdobení

Postup:

  • nejprve liči oloupeme, po tom získáme šťávu - doporučujeme použít šnekový odšťavňovač nebo ovoce jednoduše rozmixujte
  • doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti
  • sklenici ozdobíme červeným rybízem, který výborně doplní nasládlou chuť liči

IMG_6852.jpg

Hříšně dobrá limonáda z granátového jablka

Recept:

  • 100g granátového jablka
  • perlivá/neperlivá voda

Postup:

  • z granátového jablka získejte šťávu - nejprve granátové jablko opatrně oloupeme a získaná zrníčka jednoduše rozmixujte nebo odšťavněte (dejte si pozor na oblečení - granátové jablko totiž výrazně barví)
  • doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti

IMG_6860.jpg