Vyzkoušejte exotiku: Domácí limonády z liči a granátového jablka
Granátové jablko je výrazně aromatické ovoce se sladkokyselou chutí. Někdy je granátové jablko dokonce symbolem prvního hříchu - ve výtvarném umění stojí často Adam s Evou právě pod granátovníkem. Pojďme vyzkoušet, jak chutná tato vitamínová bomba. Aby byl kontrast dokonalý, srovnejme ji s jemně andělským liči.
Rychá limonáda z liči a rybízu
Recept:
- perlivá/neperlivá voda
- 100g čerstvého liči (pokud nemáte čerstvé, můžete použít i kompotované
- rybíz na dozdobení
Postup:
- nejprve liči oloupeme, po tom získáme šťávu - doporučujeme použít šnekový odšťavňovač nebo ovoce jednoduše rozmixujte
- doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti
- sklenici ozdobíme červeným rybízem, který výborně doplní nasládlou chuť liči
Hříšně dobrá limonáda z granátového jablka
Recept:
- 100g granátového jablka
- perlivá/neperlivá voda
Postup:
- z granátového jablka získejte šťávu - nejprve granátové jablko opatrně oloupeme a získaná zrníčka jednoduše rozmixujte nebo odšťavněte (dejte si pozor na oblečení - granátové jablko totiž výrazně barví)
- doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti