Pro vás i dobrou věc: Skleněné lahve projektu Voda pro Afriku

Milujete krásné skleněné poháry, džbány či karafy? Ale říkáte si, že přece jen na cesty je sklo poněkud nepraktické? Ne vždy!

Nadační fond Veolia v rámci projektu Voda pro Afriku už řadu let nabízí krásné skleněné designové karafy na vodu. Nedávno nabídku doplnil o další unikátní produkty, z nichž nás nejvíce oslovila skleněná lahev s dřevěným víčkem v originálním neoprenovém obalu z produkce české firmy Drink it.

Díky textilnímu obalu je tak skleněná lahev odolnější a je skvělou alternativou plastové lahve. Barvy si můžet vybrat klidně podle oblíbeného kabátku. Nabízí se v šedé, černé, tmavě modré a bordó.

Jak vlastně charitativní prodej funguje?

Zakoupením lahve přispějete 144 korun (29 % z ceny výrobku) na projekt Voda pro Afriku. Zbylých 71 % ceny daruje do sbírky NF Veolia. 100 % ceny výrobku tedy putuje na konto veřejné sbírky projektu Voda pro Afriku.

Voda pro Afriku je projekt, který realizuje již 9 let Nadační fond Veolia spolu s českou organizací Člověk v tísni. Získané prostředky jsou použity na budování a opravy vodních zdrojů v jižní Etiopii. Tři čtvrtiny etiopských venkovanů tam totiž nemají přístup k nezávadné pitné vodě. V celé Etiopii zemře na nemoci způsobené nedostatkem nezávadné vody 55 tisíc malých dětí ročně.

Kde přesně získané prostředky pomáhají?

Dary z osmého ročníku pomohly k zprovoznění vodovodní sítě ve vesnici Banko Tatatu (v jihoetiopské zóně Gedeo, oblast Gedeb). Člověk v tísni prostředky využije v rámci projektu financovaného evropským humanitárním fondem (ECHO) a opraví a rozšíří dosavadní hlubinný vrt pro 12 odběrných míst a pomůže tak zajistit pitnou vodu pro 7 000 lidí. Obec Banko Tatatu je útočištěm mnoha vnitřně přesídlených obyvatel, tzn. je současný počet obyvatel téměř dvojnásobný.

V oblasti Gedeo, kde Člověk v tísni dlouhodobě působí, muselo od jara 2018 kvůli etnickému konfliktu opustit své domovy 960 000 lidí a jsou závislí na humanitární pomoci.

Chcete pomoci a současně si udělat malou radost? Lahve můžete zakoupit přímo v nadačním eshopu.