Módní doplňky vzniklé upcyklací papíru, kůže a textilu

Další ze zajímavých inspirací, jak využívat druhotné suroviny, jsou ýrobky Relu. Tašky, které jsou vyrobeny z použitých materiálů, vypadají křehce. Unesou ale klidně i osmikilový nákup a nerozhodí je ani déšť.

Výrobky Relu dávají druhou šanci materiálům, které by jinak zůstaly nevyužité. Z recyklovaných papírových pytlů vznikají batohy a tašky, co vydrží i déšť, z šátků od babiček a nenošených kožených bund zase originální kabelky.

Životnost tašky je přibližně 9 měsíců, a když doslouží, zavírání i popruh z lana lze použít k výrobě další tašky a zbytek vytřídit.

Kreativní duše si tuto tašku mohou dokonce samy vyrobit v rámci workshopu. Mimo jiné se během něj dozvědí, jak mohou zpracovat podobný typ odpadu, jaký využívá ke své výrobě sama autorka tašek.

Relu pracuje s nenošenými oděvy a materiály,které by jinak zapadly na dno skříně

  • Papír: pytle od potravin z bezobalových obchodů a pekáren. Tváří se křehce, ale ve skutečnosti toho vydrží hodně. Jedná se totiž o vícevrstvý papír, který může dokonce i zmoknout.

  • Kůže: kožené bundy a kabáty ze second-handů a swapů, zbytky z výroby. Kůže je odolná a nadčasová. To, co nosili naši rodiče i prarodiče, udělá parádů ještě dnes.

  • Hedvábí: hedvábné šátky a jiné kousky ze sekáčů, swapů a šuplíků našich maminek, babiček i prababiček. Luxusní, ale nedoceněný materiál, který vás pohladí a v létě osvěží.

Více o značce Relu a jejich výrobcích naleznete na jejich webu