Encyklopedie pro malé školáky: Bez vody to nejde!

Bohatě ilustrovaná encyklopedie pro děti mladšího školního věku pojímá téma vody komplexně a ukazuje, jak si zachovat tento veledůležitý přírodní zdroj, aby z něj mohl mít prospěch každý.

Kde se tvoří voda? Proč je důležitá? K čemu všemu slouží? Komu patří? A může někdy zmizet? I když je voda něco, s čím se každodenně setkáváme, odpovědět na podobně záludné otázky může být problém. A co teprve, když budeme chtít dětem vysvětlit, že je dobré s vodou šetřit?

Knížka odpoví na řadu otázek, vysvětlí mnoho pojmů a téma vody přiblíží dětem srozumitelně. Děti se v ní dozví také o vodě v lidském těle, v přírodě, v historii, v hospodářství, o fyzikálních vlastnostech vody a o její souvislosti s klimatem.

Encyklopedie poslouží dětem, pedagogům i rodičům. Zaměřuje se na vodu z mnoha úhlů. Je hodně barevná a pestrá. Někdy slouží obrázky jen jako ilustrační, jindy jsou přímo původcem informacemi. Kniha je hezky hravá a zábavná, i když má hlavní cíl naučit.

Autorkami jsou Christina Steinlein, která vyrostla u moře a studovala žurnalistiku a biologii (mimo jiné vodní ekologii) na Mnichovské univerzitě a Mieke Scheier, která vystudovala ilustraci. Knížku přeložila Michaela Weberová.

Knihu "Bez vody to nejde!" naleznete zde