Znáte projekt "Fakta o klimatu"?

"Fakta o klimatu" je jedním z 6 projektů, které se dostali do finále programu Impact Hub Climate Challenge. Cílem projektu je změnit styl diskuze, která se v současnosti o klimatických změnách v Česku vede.

Projekt "Fakta o klimatu" se spolu s dalšími 5 projekty ( Česká veganská společnost, Lavaris, Plant.id Sky, Přežití a rozkvět Ekoškoly, Zajímej.se ) dostal do podzimního finále programu Impact Hub Climate Challenge - akcelerační program pro ty, kteří řeší environmentální problémy a chtějí zvýšit svůj pozitivní dopad na životní prostředí.

Vybrané ekologické projekty během programu spolu s mentorem odhalí věci, které je brzdí v rozvoji a vrhnou se do jejich řešení. Důležitou součástí je i individuální podpora leaderů projektů. Během akcelerace proběhne 6 workshopů a 6 mastermind skupin. Celkově získají služby v hodnotě 300 000 Kč a všichni účastníci získají zdarma roční členství v Impact Hub Alumni Club

Za projektem "Fakta o klimatu" stojí akademici, doktorandi, klimatologové, IT profesionálové a studenti. Ti vyhledávají a zpracovávají data související s klimatickou změnou, adaptačními a mitigačními opatřeními. Shromažďují data o klimatu a klimatické změně, která poskytují vědecké instituce (ČHMÚ, NASA, Eurostat a jiné).

Ze zpracovaných dat dělají grafiky, které uživatelům pomáhají se orientovat v tématu nebo poskytují tematickou a faktickou kotvu v diskusích. Novinářům a učitelům poskytují navíc i expertní konzultace, ve kterých jim pomáhají vychytávat chyby a doplňovat chybějící data.

Více o projektu se dozvíte na webu faktaoklimatu.cz