VIDA! After Dark: Water

Ve VIDA! science centrum Brno si užijí nejen děti, ale i dospělí. Navštivte speciální program o vodě, součástí večera je bar, hudba a nebudou chybět pokusy s ledem, promítání 3D filmu Oceány nebo degustace vody.

Že vodu potřebujeme k životu, všichni víme. Přijďte ve čtvrtek 27. 2. 2020 od 19:00 po setmění zjistit, že voda není pouze nutností k přežití. Otestujte například vaše chuťové buňky a vyzkoušejte si degustaci pitné vody. Poznáte rozdíl mezi vodou kohoutkovou a balenou, nebo vodou z Králova Pole či Bohunic? Rozeznáte pitnou vodu podle toho, z jaké části Česka pochází?

Nenechte si ujít jedno z posledních promítání 3D filmu Oceány: Naše modrá planeta a odhalte tajemství, které skrývá nejméně probádaná část naší planety. Promítání filmu je zdarma v rámci večerního programu. Navštivte také science show plnou pokusů o věčném souboji ohně a vody.

Ve VIDA! science centru vás naučí také, jak ze znečištěné vody udělat nezávadnou. A rovněž zjistíte, na co vodu v lidském těle potřebujeme, kolik jí vyprodukujeme, nebo jak dlouho člověk bez přísunu tekutin vydrží.

Uprostřed expozice zhlédnete projekce z vodního světa a těšit se můžete také na zábavné pokusy s vodou. Vytvoříte si například bublinu v lidské velikosti nebo z kapaliny uděláte kuličku. Těšte se také na pokusy s vodou a ledem.

Bar je na akci VIDA! After Dark samozřejmostí, stejně jako hudba.

vstupné: 100 Kč, akce pro dospělé (18+)

Více informací naleznete na vida.cz