Tip na vánoční dárek: H2O a zkázonosný prstenec

Oblíbená knižní série H2O pokračuje dalším dílem, opět s podporou skupiny Veolia. H2O a zkázonosný prstenec je žhavá novinka známé autorské dvojice ilustrátorky Galiny Miklínové a spisovatele Petra Stančíka.

Jaké příběhy ožívají tentokrát?

Trojice kamarádů Hugo, Hubert a Ofélie tentokrát cestuje pomocí časočlunu do minulosti i budoucnosti. Šílený vynálezce Vulpes plánuje postavit kolem zeměkoule prstenec z ledu. Zeměkouli hrozí proměna v pouštní planetu bez vody a života. Podaří se H2O znovu zachránit svět? Najde si Hubert holku? To vše a ještě mnohem víc čeká čtenáře dobrodružné sci-fi pro kluky a holky od 11 do 15 let.

Pokřtěna v Green Table

Křest knížky proběhl za účasti autora Petra Stančíka a ilustrátorky Galiny Miklínové v pražském Green Table. Kmotrem byl oblíbený herec Josef Lábus.

Nestihli jste křest? Nevadí, zajděte si do Green Table na oběd či kafe a prohlédněte si výstavu originálů ilustrátorky Galiny Miklínové.

Úspěch v ČR i zahraničí

Příběhy H2O jsou oceňované nejen v ČR, kde získaly cenu Zlatá stuha v kategorii beletrie pro děti a Audiokniha roku pro děti a mládež, ale i v zahraničí. Knihy vyšly v němčině, španělštině, chorvatštině, slovinštině a dalších jazycích.

Znáte autory úspěšné série?

Petr Stančík je český spisovatel, básník, prozaik, esejista, dramatik a textař. V letech 1992–1995 působil jako televizní režisér, od roku 1995 se živil jako tvůrce a poradce v oboru komerční i nekomerční komunikace. Za svou činnost získal 9 cen Louskáček za nejkreativnější českou reklamu. Od roku 2016 je spisovatelem na volné noze. Jeho texty byly přeloženy do angličtiny, francouzštiny, španělštiny, němčiny, polštiny, bulharštiny, maďarštiny, litevštiny, slovinštiny, chorvatštiny, makedonštiny i albánštiny.

Galina Miklínová vystudovala VŠUP v Praze (ateliér filmové a televizní grafiky; M. Jágr a J. Barta), absolvovala také stáž na Humberside University ve Velké Británii (obor animovaný film). Galina je zřejmě nejznámější českou ilustrátorkou knih pro děti a mládež po roce 2000. Proslavená je hlavně spoluprací s básníkem Pavlem Šrutem a jejich románovou trilogií Lichožrouti, ale i s dalšími autory, jako Eva Papoušková, Petr Stančík (série H2O) nebo Alena Mornštajnová. Je také filmovou scénáristkou, výtvarnicí a režisérkou. Vytvořila například tři řady úspěšných večerníčků O Kanafáskovi pro Českou televizi.

Knihu H2O a zkázonosný prstenec můžete zakoupit také online.