Proč z nebe padají dešťové kapky?

Oblékněte si pláštěnky, roztáhněte deštníky a obujte si holínky! V dalším díle pořadu Ty Brďo! od České televize bude totiž hodně mokro :-) Vaše děti tak společně s Brďem prozkoumají všechno kolem deštivého počasí.

Kromě toho, odkud se berou dešťové mraky a proč z nebe padají dešťové kapky, se dozvíte taky třeba, co jsou to kroupy nebo okapy. V tomto díle vám také poradí, jak se správně obléci do přírody, abyste nepromokli, nebo vás naučí vyrábět srážkoměr.

Ty Brďo! je encyklopedický pořad České televize pro děti předškolního věku. Vysílá se na stanici ČT :D pravidelně každé úterý, díly pak najdete i na webu ČT edu.

Pořadem provází řada animovaných postaviček, které si hrají na televizní soutěž. V hlavní roli je batole Brďo a jeho kamarád Dudlík. Brďo je zvídavé dítě, které chce vše vědět a vše si zkusit, prostě sympatický lumpík a Dudlík je takový "Brouk Pytlík" gumového světa – všechno zná, všechno ví, poví, i co neví!

Každý díl začíná tím, že se Brďo probudí v postýlce obklopen třemi vílami, které mu krátce představí probírané téma. Pak vstoupí do televizní soutěže, kde na něj čekají různé úkoly a kvízy.

Video naleznete na edu.ceskatelevize.cz