Představujeme: Aquaparky v Čechách

Řádit na tobogánu, zaplavat si v bazénu, zahřát se ve vířívce, sauně, nebo v páře anebo si jen zarelaxovat? To všechno a ještě mnohem více si užijete na jednom místě, v aquaparku.

Sice máme zimu, ale výhodou vodních světů je, že jsou otevřeny po celý rok. Oblíbené jsou především proto, že každý si tu najde to “své”. Na děti v takovém aquaparku čeká mnoho atrakcí v podobě skluzavek, brouzdališť, divokých řek a tobogánů a pro ty, kteří si chtějí odpočinout a zarelaxovat jsou pak ideální vodní páry, sauny, vířivky, nebo většina aqauparků nabízí i různé procedury, jako jsou masáže, či kosmetická péče.

V České republice máme opravdu hodně aquaparků a aby se vám lépe vybíralo, který z nich navštívít, připravili jsme si pro vás přehled aquaparků v Čechách a na Moravě.

Dnes začneme s těmi v Čechách:

Praha

Aquapark Čestlice - Aquapalace Praha je největší aquapark ve střední Evropě s nabídkou úžasného vodního světa a saun, nádherného SPA a moderního fitness. Ve vodním světě vás čeká spousta zábavy, jako je divoká řeka, tobogány, včetně toho nejdelšího v celé České republice, brouzdaliště, umělé vlnobití, pirátská loď, korálový dóm…a to zdaleka není všechno.

Vstupné: 649 Kč, snížená cena: 449 Kč, rodinná cena: 1 549 Kč www.aquapalace.cz

Aquapark Aquadream Barrandov vás může nalákat na vířivky, tobogány, brouzdaliště, 25m bazén, dětský bazének, whirpool, 4 parní komory, masážní lehátka a nebo třeba na divokou řeku s umělým proudem.

Vstupné: 165 Kč, snížená cena: 119 Kč www.aquadream.cz

Aquacentrum Letňany Lagoon nabízí celou řadu atrakcí, například 25 m bazén, tobogán, zábavný bazének s masážními chrliči, relaxační centrum se saunou, ochlazovacím bazénkem, párou, whirlpoolem a odpočinkovým koutem. Nechybí zde ani fitness, sál pro aerobik a spinning.

Vstupné: 140 Kč, snížená cena: 100 Kč, rodinná cena: 350 Kč www.letnanylagoon.cz

Aquacentrum Šutka vás může nalákat na 50 m bazén, vířivku, divokou řeku, 2 tobogány, vodopád, relaxační bazén, dětské brouzdaliště, ale i třeba na vodní bar s občerstvením a wellness.

Vstupné: 125 Kč, snížená cena: 95 Kč www.sutka.eu

Střední Čechy

Městský bazén Mladá Boleslav nabízí návštěvníkům 25 m bazén, tobogán, skluzavku, parní kabinu, vířivku a relaxační bazén. Ve wellness části je k dispozici sauna, parní kabina, Kneippův chodník a také odpočinkový a relaxační prostor s gastronomickým provozem.

Vstupné: 95 Kč, snížená cena: 75 Kč, rodinná cena: 300 Kč www.bazenmb.cz

Vodní svět Kolín má zrekonstruovaný areál, kde naleznete atrakce, jako jsou 25 m a 50 m bazén, tobogány, trojskluzavka, dětské bazény a brouzdaliště, relaxační bazén, vlnobití, dětské skluzavky, vířivky, večerní plavání při hudbě, parní kabina a další služby, jako jsou fitness, solná jeskyně, sauna, horký vzduch, solarium, masáže atd.

Vstupné: 140 Kč, snížená cena: 90 Kč, rodinná cena: 370 Kč www.vodnisvetkolin.cz

Aquapark Kladno nabízí plavecký a masážní bazén, tobogány a skluzavky, nebo příjemný dětský koutek pro ty úplně nejmenší. Dále pak whirlpool, masážní bazén a divokou řeku.

Vstupné: 150 Kč, snížená cena: 135 Kč, rodinná cena: 300 Kč www.aquapark-kladno.cz

Aquapark Slaný nabízí tobogán, 25m bazén, dětský bazén, divoké koryto i whirpool. Součástí velkého bazénu jsou tři vzduchová masážní lůžka, protiproud a dámská a pánská pára.

Vstupné: 70 Kč, snížená cena: 50 Kč www.aquaparkslany.cz

Pardubický kraj

Aqua Centrum Pardubice nabízí moderní 50m bazén, dále pak 25m a zónu aqua s 10 atrakcemi. Dále pak fitness a wellness, kde se můžete saunovat, opalovat, nebo nechat namasírovat.

Vstupné: 170 Kč, snížená cena: 145 Kč, rodinná cena: 390 Kč www.aquapce.cz

Ústecký kraj

Aquadrom Most je moderní vodní park otevřený v prostoru bývalého termálního koupaliště. K vodnímu dovádění slouží dva tobogány a další atrakce jako divoká řeka, samostatný dětský bazének se soustavou chrličů vody, dětský bazén pro výuku, masážní trysky i lezecká síť nad vodou.

Vstupné: 120 Kč, snížená cena: 105 Kč www.aquadrom.cz

Aquapark Děčín nabízí 25m bazén, bazén vodních atrakcí, vířivky a 3 tobogány, welness centrum s masážemi a v neposlední řadě venkovní plavecké bazény, z nichž 25m bazén je otevřen celoročně a je vytápěn na 25°C.

Vstupné: 215 Kč, snížená cena: 150 Kč www.aquaparkdecin.cz

Aquacentrum Teplice vám nabízí 25 m bazén, tobogány, divoká řeka, masážní lavice, skluzavka, houpací jeskyně, dětská sauna, fitness, solárium a spousta dalších atrakcí.

Vstupné: 75 Kč, snížená cena: 50 Kč www.aquacentrum-teplice.cz

Aquasvět Chomutov nabízí 25 m bazén, 2 tobogány, divokou řeku, masážní trysky, houpací bazén, skluzavku, vodní stěnu, masážní lehátka s bublinami, perlivý gejzír, vodní zvon, vodopády nebo vodní dělo, whirlpool a mnoho dalšího.

Vstupné: 110 Kč, snížená cena: 95 Kč www.kultura-sport.cz

Královéhradecký kraj

Aquacentrum Hradec Králové nabízí řadu atrakcí, jako třeba rekreační bazén s umělým vlnobitím, chrliči vody a podvodními sopkami, tobogán, dětský bazén s umělou říčkou, teplý vířivý bazén, parní oddělení, saunu, masáže, solární studio, vodní masážní lůžko a mnoho dalšího.

Vstupné: 170 Kč, snížená cena: 123 Kč www.snhk.cz

Aqua Centrum Jičín nabízí 25 m bazén, dětský bazén s brouzdalištěm, skokanský bazének, divokou řeku, tobogán, vířivky, parní lázeň, sauny, masáže a solárium.

Vstupné: 80 Kč, snížená cena: 50 Kč www.sport-jicin.cz

Aquapark Špindlerův Mlýn vám nabízí 3 tobogány, vířivky, divokou řeku, vodní kolo a další atrakce. Dále tu naleznete wellness centrum, které nabízí saunu, páru, masáže, nebo třeba solnou jeskyni.

Vstupné: 310 Kč, snížená cena: 170 Kč www.aquaparkspindl.cz

Vysočina

Vodní ráj Jihlava nabízí řadu vodních atrakcí, jako je bazén s plochou 400 m², tobogán, divoká řeka, perličková lůžka, stěnové masážní trysky, podvodní vzduchovače, vodopády, chrliče, vodní clona, kryté dětské brouzdaliště, vířívka, pára, sauna, masáže a solárium.

Vstupné: 95 Kč, snížená cena: 55 Kč, rodinná cena: 250 Kč www.vodniraj.cz

Liberecký kraj

Vodní park Babylon v Liberci vás může nalákat na vodní skluzavky, čtyři tobogány, romantické jeskyně, relaxační zóny, divoká řeka, unikátní akvárium, whirlpooly v jeskyních, vodní masáže, sauna a římská pára a mnoho dalšího.

Vstupné: 390 Kč, snížená cena: 290 Kč, rodinná cena:1 150 Kč www.centrumbabylon.cz

Karlovarský kraj

Aquaforum Františkovy Lázně nabízí bazény s vodními atrakcemi, whirlpooly, tobogán, vodní skluzavky, vodní jeskyně, vodní stěnovou masáž, vřídla, saunu a řadu dalších služeb.

Vstupné: 250 Kč, snížená cena: 150 Kč, rodinná cena: 550 Kč www.aquaforum-frantiskovylazne.cz

Jihočeský kraj

Aquaworld Lipno připravil pro návštěvníky řadu atrakcí a služeb - bazén, divoká řeka s peřejemi a protiproudem, dětské brouzdaliště s vodním hříbkem, whirlpool, bazének s masážními tryskami, finské sauny a masáže.

Vstupné: 190 Kč, snížená cena: 145 Kč, rodinná cena: 380 Kč www.lipno.info

Plzeňský kraj

Aquapark Horažďovice nabízí bazén, tobogán, vířivku a teplé masážní proudy, dětský bazének s 2 skluzavkami, pirátskou loď, perličkovou lázeň nebo divokou řeku, vzduchový rošt a protiproud.

Vstupné: 60 Kč, snížená cena: 50 Kč, rodinná cena: 280 Kč www.bazen.horazdovice.cz