Osvěžte se! Okurková limonáda 3x jinak
Věděli jste, že okurky pochází z vlhkých a teplých krajů Indie a Číny? Možná proto jsou domácí limonády z okurek tak osvěžující. A navíc okurky obsahují značné množství draslíku, takže dokáží zcela přirozeným způsobem odvodňovat organismus. Příprava limonád vám zabere jen několik minut, tak proč to nevyzkoušet?
Jemná okurková limonáda
Co budeme potřebovat:
okurka, perlivá/neperlivá voda
Postup:
- okurku okrájíme, opláchneme vodou a vložíme do sklenice
- doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti
- ideálně chvilku počkáme až okurka "provoní" vodu - budete překvapeni, jak dobře voda chutná:)
Jednoduchá okurková limonáda s řapíkatým celerem
Co budeme potřebovat:
okurka, řapíkatý celer, perlivá/neperlivá voda
Postup:
- okurku okrájíme, opláchneme vodou a vložíme do sklenice
- přidáme omytý řapíkatý celer - stonky nebo listy
- doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti
- ideálně chvilku počkáme až zelenina "provoní" vodu
Klasická okurková limonáda
Co budeme potřebovat:
okurka, perlivá/neperlivá voda
Postup:
- okurku rozmixujeme, použít můžete také šnekový odšťavňovač
- doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti a ozdobíme citronem
Pokud použijeme okurku bez slupky, výsledná limonáda bude jemnější. Pokud použijeme okurky se slupkou, limonáda bude lehce nahořklá, ale zdravější a barevnější.