Osvěžte se! Okurková limonáda 3x jinak

Věděli jste, že okurky pochází z vlhkých a teplých krajů Indie a Číny? Možná proto jsou domácí limonády z okurek tak osvěžující. A navíc okurky obsahují značné množství draslíku, takže dokáží zcela přirozeným způsobem odvodňovat organismus. Příprava limonád vám zabere jen několik minut, tak proč to nevyzkoušet?

Jemná okurková limonáda

Co budeme potřebovat:

okurka, perlivá/neperlivá voda

Postup:

  • okurku okrájíme, opláchneme vodou a vložíme do sklenice
  • doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti
  • ideálně chvilku počkáme až okurka "provoní" vodu - budete překvapeni, jak dobře voda chutná:)

Jednoduchá okurková limonáda s řapíkatým celerem

Co budeme potřebovat:

okurka, řapíkatý celer, perlivá/neperlivá voda

Postup:

  • okurku okrájíme, opláchneme vodou a vložíme do sklenice
  • přidáme omytý řapíkatý celer - stonky nebo listy
  • doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti
  • ideálně chvilku počkáme až zelenina "provoní" vodu

Klasická okurková limonáda

Co budeme potřebovat:

okurka, perlivá/neperlivá voda

Postup:

  • okurku rozmixujeme, použít můžete také šnekový odšťavňovač
  • doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti a ozdobíme citronem

Pokud použijeme okurku bez slupky, výsledná limonáda bude jemnější. Pokud použijeme okurky se slupkou, limonáda bude lehce nahořklá, ale zdravější a barevnější.