Mrazivě dobré domácí limonády
Co dělat, když nemáme doma čerstvé ovoce? Je dobré se na tuto situaci připravit a v době hojnosti si vyrobit ledové zásoby. Zabere vám to jenom chvilku a domácí limonády pak můžete bez problémů vykouzlit kdykoliv z domácích zásob. Rodina i hosté vás budou milovat.
Rychlá limonáda z ledového "lesního ovoce"
Co budeme potřebovat:
hrstka mraženého rybízu, borůvek a malin (doporučujeme domácí - pokud nemáte, můžete použít také kupované mražené ovoce), perlivá / neperlivá voda
Postup:
- vložte mražené ovoce do sklenice
- doplníme perlivou / neperlivou vodou dle chuti
Limonáda z ledového "lesního ovoce" s malinovým sirupem
Co budeme potřebovat:
hrst rmraženého rybízu, borůvek a malin, 1 lžíce malinového sirupu, perlivá / neperlivá voda
Postup:
- vložte mražené ovoce do sklenice
- přidejte lžíci malinového sirupu, vyzkoušet můžete také rybízový nebo jahodový
- doplníme perlivou / neperlivou vodou dle chuti
Ledová limonáda z "lesního ovoce" a domácího sirupu
Co budeme potřebovat:
hrst rmraženého rybízu, borůvek a malin, 2 kostky zamraženého domácího sirupu, perlivá/ neperlivá voda, meduňka pro ozdobu
Postup:
- Pamatujete, jak jsme vyráběli domácí rybízový sirup? Pokud ne, připomeneme si postup:
- z rybízu získejte šťávu - doporučujeme použít šnekový odšťavňovač nebo bobulky rybízu rozmixujte a přeceďte přes sítko nebo plátýnko
- šťávu nalijeme do hrnce a postupně přisypeme třtinový cukr dle chutí a sladkosti rybízu
- zahříváme, než se cukr rozpustí
- Po vychladnutí sirup nalijeme do tvořítka na led a dáme zamrazit
- Dvě mražené kostky sirupu a mražené ovoce vložíme do sklenice
- Doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti a ozdobíme meduňkou