Mrazivě dobré domácí limonády

Co dělat, když nemáme doma čerstvé ovoce? Je dobré se na tuto situaci připravit a v době hojnosti si vyrobit ledové zásoby. Zabere vám to jenom chvilku a domácí limonády pak můžete bez problémů vykouzlit kdykoliv z domácích zásob. Rodina i hosté vás budou milovat.

Rychlá limonáda z ledového "lesního ovoce"

Co budeme potřebovat:

hrstka mraženého rybízu, borůvek a malin (doporučujeme domácí - pokud nemáte, můžete použít také kupované mražené ovoce), perlivá / neperlivá voda

Postup:

  • vložte mražené ovoce do sklenice
  • doplníme perlivou / neperlivou vodou dle chuti

Limonáda z ledového "lesního ovoce" s malinovým sirupem

Co budeme potřebovat:

hrst rmraženého rybízu, borůvek a malin, 1 lžíce malinového sirupu, perlivá / neperlivá voda

Postup:

  • vložte mražené ovoce do sklenice
  • přidejte lžíci malinového sirupu, vyzkoušet můžete také rybízový nebo jahodový
  • doplníme perlivou / neperlivou vodou dle chuti

Ledová limonáda z "lesního ovoce" a domácího sirupu

Co budeme potřebovat:

hrst rmraženého rybízu, borůvek a malin, 2 kostky zamraženého domácího sirupu, perlivá/ neperlivá voda, meduňka pro ozdobu

Postup:

  1. Pamatujete, jak jsme vyráběli domácí rybízový sirup? Pokud ne, připomeneme si postup:
    • z rybízu získejte šťávu - doporučujeme použít šnekový odšťavňovač nebo bobulky rybízu rozmixujte a přeceďte přes sítko nebo plátýnko
    • šťávu nalijeme do hrnce a postupně přisypeme třtinový cukr dle chutí a sladkosti rybízu
    • zahříváme, než se cukr rozpustí
  2. Po vychladnutí sirup nalijeme do tvořítka na led a dáme zamrazit
  3. Dvě mražené kostky sirupu a mražené ovoce vložíme do sklenice
  4. Doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti a ozdobíme meduňkou