Den otevřených dveří v rámci Světového dne vody

Přijďte se podívat v sobotu 1. dubna 2023 od 10 do 14 hodin do nové interaktivní expozice VODOVODOV, částečně bude otevřena také úpravna vody Orlice.

Hradecké vodárny po tříleté nucené pauze opět připravují Den otevřených dveří u příležitosti Světového dne vody. V předešlých letech se tato akce uskutečnila na čistírně odpadních vod v Třebši, v podzemním nebo na věžovém vodojemu na Novém Hradci Králové, což jsou vodárenské objekty, které nejsou veřejnosti běžně zpřístupněny.

V letošním roce bude veřejnosti nově představena interaktivní expozice VODOVODOV a částečně otevřena také úpravna vody Orlice. Den otevřených dveří je naplánován na sobotu 1. dubna v čase 10,00 – 14,00 hodin a proběhne v areálu hradeckých vodáren na adrese V. Nejedlého 893 v Hradci Králové. Prohlídky budou probíhat v půlhodinových intervalech, předchozí rezervace není nutná.

Návštěvníci si budou moci vyzkoušet interaktivní prvky expozice, prostřednictvím videomappingu se dozvědí, jak se dostává voda do kohoutku a zpět, poznají historii hradeckého vodárenství, nebo se pokusí vyřešit simulovanou poruchu vodárenského dispečinku.

Exkurze jsou prováděny také v běžném režimu ve všední dny skupinám zájemců z řad základních nebo středních škol, odborných skupin, zájmových sdružení a dalších. Kapacita skupiny je 10 – 30 osob, případně dle dohody. Prohlídka trvá 1 – 1,5 hodiny a rezervovat si ji lze e-mailem na vodovodov@khp.cz