Darujte zážitek, darujte poukaz do VIDA! science centra

Že ještě nemáte nakoupeny všechny dárky? Nevadí, máme pro vás tip na originální dárek, kterým je poukaz na jednorázovou návštěvu, ale i třeba permanentka, díky které pak můžete (vy nebo vámi obdarovaní) chodit do VIDA! science centra po celý rok, jak často budete chtít.

Na webu vida.cz/eshop si stačí vybrat, který poukaz vám nebo vašim blízkým udělá největší radost, zaplatit online platební kartou a poukaz přistane přímo ve vašem e-mailu. Na ty z vás, kteří online nákupům příliš neholdujete, čekají dárkové poukazy i permanentky přímo na pokladně VIDA! science centra.

VIDA! science centrum je zábavní vědecký park pro popularizaci a podporu vědy v Brně se stálou interaktivní expozicí, která představuje desítky vědeckých fenoménů ve čtyřech základních oblastech – Planeta, Civilizace, Člověk a Mikrosvět. Doprovodný program zahrnuje představení s vědeckými pokusy a speciální programy pro školy i veřejnost. Science centrum sídlí v prostorách bývalého pavilonu D na brněnském výstavišti. Pro veřejnost bylo otevřeno 1. prosince 2014. Na konci ledna 2019 navštívil VIDA! miliontý návštěvník.

Provozovatelem VIDA! je Moravian Science Centre Brno, příspěvková organizace Jihomoravského kraje. Kromě Jihomoravského kraje se k financování provozu science centra zavázalo i statutární město Brno, a to po dobu udržitelnosti projektu. Zábavní vědecký park VIDA! je součástí České asociace science center.

Na ploše téměř 6000 m² se nachází přes 175 interaktivních exponátů (např. oceán v lahvi, kolo na laně, rotující místnost, zemětřesná deska, model srdce v nadživotní velikosti). Stálá expozice je rozdělena do 4 částí:

  • Planeta
  • Civilizace
  • Člověk
  • Mikrosvět

Součástí je také dětské science centrum pro nejmenší návštěvníky do 6 let. Součástí návštěvy jsou i pravidelná představení plná zábavných pokusů, které se konají v Divadle vědy, a speciální programy pro školy. Ve 3. patře je prostor o velikosti 1500 m², určený pro dočasné výstavy. V červnu 2019 otevřela VIDA! venkovní expozici, která je přístupná v letních měsících. V každé sekci VIDA! science centra jsou přítomní vidátoři – lektoři, průvodci, kteří mají na starost vědecké pokusy a pomoc při obsluze exponátů.

Zdroj: wikipedia

Foto: vida.cz